HELP URGENT!!!

5 replies [Last post]
Offline
Joined: 11/18/2012

i decided to develop in linux instead of developing in windows since i can run my games on linux without the graphics laging but when i started blueJ and executed the project and it seems that linux cannot find the lwjgl library. i founds someone on the forum who has thesame problem as me but when i added

System.setProperty("org.lwjgl.librarypath", "/path/to/env3d_project/"); before creating the e the env object jre would crash and the game wont run.
 
crash report:
 
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x00d9ba1c, pid=4370, tid=2419891008
#
# JRE version: 6.0_24-b24
# Java VM: OpenJDK Client VM (20.0-b12 mixed mode linux-x86 )
# Derivative: IcedTea6 1.11.5
# Distribution: Ubuntu 12.04 LTS, package 6b24-1.11.5-0ubuntu1~12.04.1
# Problematic frame:
# C  [ld-linux.so.2+0x6a1c]
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions how to reproduce the bug and visit:
#   https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openjdk-6/
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.
Offline
Joined: 12/13/2010
I haven't tested on linux for

I haven't tested on linux for a while, but the first thing to try would be to download the lwjgl binary:  http://www.lwjgl.org/download.php

Replace the *dll, *so, *dylib, and *jnilib from the lwjgl package in the env3d_template directory.

Let us know if that solves the problem.

 

Offline
Joined: 11/18/2012
linux

it would still crash i tried both the latest stable build and the nighty build


am i just gonno paste

System.setProperty("org.lwjgl.librarypath", "/path/to/env3d_project/");

before the creation of env object or am i gonno change the path that will lead it to the directory of env3d_template
 
 
System.setProperty("org.lwjgl.librarypath", "/home/akkabane/env3d_template/"); the jre would crash if i use this one
Offline
Joined: 11/18/2012
Netbeans

I tried to run it on netbeans and the error output is thesame


ant -f /home/akkabane/env3d_template run
init:
deps-jar:
Created dir: /home/akkabane/env3d_template/build
Updating property file: /home/akkabane/env3d_template/build/built-jar.properties
Created dir: /home/akkabane/env3d_template/build/classes
Created dir: /home/akkabane/env3d_template/build/empty
Created dir: /home/akkabane/env3d_template/build/generated-sources/ap-source-output
Compiling 1 source file to /home/akkabane/env3d_template/build/classes
compile:
run:
#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x00bbfa1c, pid=11606, tid=3077901120
#
# JRE version: 6.0_24-b24
# Java VM: OpenJDK Client VM (20.0-b12 mixed mode, sharing linux-x86 )
# Derivative: IcedTea6 1.11.5
# Distribution: Ubuntu 12.04 LTS, package 6b24-1.11.5-0ubuntu1~12.04.1
# Problematic frame:
# C  [ld-linux.so.2+0x6a1c]
#
# An error report file with more information is saved as:
# /home/akkabane/env3d_template/hs_err_pid11606.log
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions how to reproduce the bug and visit:
#   https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/openjdk-6/
# The crash happened outside the Java Virtual Machine in native code.
# See problematic frame for where to report the bug.
#


Offline
Joined: 11/18/2012
New Error

i used the latest build and extracted the files under the native folder and this is the new error. the game screen(dark screen) would show but the game wont run


ant -f /home/akkabane/env3d_template run
init:
Deleting: /home/akkabane/env3d_template/build/built-jar.properties
deps-jar:
Updating property file: /home/akkabane/env3d_template/build/built-jar.properties
compile:
run:
Exception in thread "jME3 Audio Thread" java.lang.NoSuchMethodError: Method org.lwjgl.openal.ALC10.nalcGetString(JI)Ljava/nio/ByteBuffer; name or signature does not match
    at org.lwjgl.openal.ALC10.initNativeStubs(Native Method)
    at org.lwjgl.openal.AL.init(AL.java:157)
    at org.lwjgl.openal.AL.create(AL.java:138)
    at org.lwjgl.openal.AL.create(AL.java:102)
    at org.lwjgl.openal.AL.create(AL.java:201)
    at com.jme3.audio.lwjgl.LwjglAudioRenderer.initInThread(LwjglAudioRenderer.java:140)
    at com.jme3.audio.lwjgl.LwjglAudioRenderer.run(LwjglAudioRenderer.java:98)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)

 

Offline
Joined: 12/13/2010
Argh.. looks like I need to

Argh.. looks like I need to update the env3d build to use the latest version.  I'll see what I can do...